Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Napredno iskanje po trgovini

MENJAVA ZAVORNIH PLOŠČIC

Menjava zavornih ploščic

Nikoli ne vemo, kdaj bo nastopila tista kritična situacija, ko bomo potrebovali vso zavorno moč našega avtomobila. Zato so zavore ključnega pomena za varno upravljanje vozila. S pritiskom na pedal namreč zavorne ploščice pritiskajo na zavorne diske, pri tem pa avtomobil začne zavirati. Zavorne ploščice se tako obrabijo zaradi trenja pri zaviranju. Postopoma se obrabijo tudi diski, zaradi česar je zavorni sistem potrebno redno pregledovati in vzdrževati. To storimo tako, da zamenjamo zavorne ploščice ter zavorno tekočino.

Na hitrost obrabe zavornih ploščic vpliva predvsem način vaše vožnje

Kdaj je potrebno zamenjati zavorne ploščice? Seveda je to odvisno od tega, kako hitro se bodo obrabile. Na to vpliva število prevoženih kilometrov, predvsem pa način vaše vožnje. Čim bolj pogosto in intenzivno boste zavirali, prej se bodo zavorne ploščice obrabile. Zato vam svetujemo, da se izogibate sunkovitemu in prepogostemu zaviranju.

Znaki, da bo potrebno zamenjati zavorne ploščice

  • Vozilo je nestabilno, volan vibrira, vozilo pa zanaša.
  • Do vibracije pride tudi v pedalu.
  • Pedal je nizek, mehek ali pretrd.
  • Zavore imajo dolg odzivni čas, podaljša se tudi zavorna pot.
  • Vozilo zavira grobo, s hrupnim in cvilečim zvokom.
  • Spremembe lahko opazimo tudi na zavornih diskih, saj le-ti spremenijo barvo, na njih pa se pojavijo razpoke.
  • Vklopljena lučka zavornega sistema.


Reagirajte takoj!

Redno vzdrževanje in servisiranje zavor lahko prepreči marsikatero nezgodo na cesti, Če ste naleteli na zgoraj opisane primere, vas vabimo, da nas čim prej obiščete. Strokovno in kakovostno vam bomo zamenjali zavorne ploščice in poskrbeli za vašo varno in udobno vožnjo. Svetujemo vam, da servis zavor opravite vsaj enkrat na leto.


Za več informacij in možnosti glede menjave zavornih ploščic nas lahko pokličete na +386 1 2800 880 ali nam pišete na info@b-f.si.