Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Napredno iskanje po trgovini

MENJAVA AKUMULATORJA

Menjava akumulatorja

Danes so akumulatorji neizogibni sestavni del vsakega vozila. To so elektrotehnične naprave za shranjevanje električne energije na posreden način preko kemične energije. Pozimi, ko smo priča temperaturam pod lediščem, se zelo poveča možnost, da akumulator odpove - predvsem zaradi tega, ker ima slabo zmogljivo baterijo.

Tako so hladni in vlažni dnevi precej velika obremenitev za avtomobilske akumulatorje. Na žalost pa vse več voznikov kar pozabi na jesenski servis, kjer naj bi poleg mnenjave gum preverili tudi delovanje akumulatorja. Zato so nedelujoči akumulatorji prav na vrhu seznama različnih okvar.

Kdaj je potrebno zamenjati akumulator?

Priporočamo vam, da ga zamenjate takoj, ko opazite, da izgublja na moči. Za akumulatorje, ki so starejši kot 4 leta, je značilno, da bodo odpovedali najprej, in sicer ob prvem večjem znižanju temperature. Zakaj pride do tega? Eden izmed poglavitnih razlogov je povečana poraba električnega toka v mrzlih dnevih.

Vključeno imamo namreč gretje avtomobila, oken in sedežev, poleg tega pa tudi ventilator deluje s polno močjo. Tako predvsem na kratkih razdaljah akumulatorju ne uspe, da bi se pred naslednjim zagonom avtomobila napolnil. Upade pa tudi sama zmogljivost akumulatorja, pa ne samo zaradi starosti. Pri nizkih temperaturah namreč kemični procesi potekajo počasneje.

Odločite se za menjavo akumulatorja pri nas!

Ko pri zagonu vašega vozila začutite, da akumulator ni več v vrhunski formi, je čas, da ga zamenjate. Svoje vozilo pripeljite na naš servis, kjer bomo delo opravili hitro, zanesljivo in strokovno. Najprej bomo s sodobnimi diagnostičnimi testi preverili, v kakšnem stanju se vaš akumulator nahaja, (vam svetovali kateri akumulator ustreza vašemu vozilu) nato pa vam po potrebi akumulator tudi zamenjali. Menjamo tako akumulatorje za osebna kot tudi gospodarska vozila. Veseli bomo vašega obiska!


Za več informacij in možnosti glede menjave akumulatorja nas lahko pokličete na +386 1 2800 880 ali nam pišete na info@b-f.si